All posts by Lazo Angelovski

Натпревари по музичко образование

Училишниот Хор на нашето училиште се натпреваруваше на општински и регионален натпревар во Хорови одрганизиран од страна на ЗМП и во голема конкуренција се закити со 2 место.Честитки до учениците и наставничката Тања Крстевска за постигнатиот успех.

Мандолинскиот оркестар на нашето училиште, постигна голем успех, со освојување на 1 место на Регионалниот натпревар со 98 бода и заслужен пласман на Државниот натпревар на оркестри во Валандово, организиран од Здружението на Музички педагози, каде што освои 1 место со 92 бода. Честитки до учениците и до наставничката по музичко образование Наташа Димоска за постигнатиот успех.

Учениците Калина Антовска IX-6 одд. Доротеа Барбутова VI-3 одд. и Александра Митевска VIII-3 одд. под менторство на наставничката по Музичко образование Тања Крстевска постигнаа голем успех на општинскиот и регионалниот натпревар организиран од страна на ЗМП во категорија Вокални интерпретатори и го освоија 1 место и се здобија со пласман на ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР кој се одржа во Прилеп на ден 06.05.2023 во Домот на културата,и ги постигнаа следните резултати.

 • Калина Антовска 1 место-99 бода
 • Доротеа Барбутова 1 место-91 бод
 • Александра Митевска 2 место-83 бода.

Државен натпревари по англиски јазик

На 6.05.2023 година се одржа Државниот натпревар по англиски јазик. Нашето училиште беше домаќин на овој натпревар.

Учениците ги освоија следните резултати:

V одд
Наставник-ментор: Маја Тенев
21 место – Андреа Гривчевска (V-4 одд)
22 место – Филип Панајотов (V-5 одд)
VI одд
Наставник-ментор: Љубица Ружинска
7 место – Доротеа Барбурова (VI-3 одд)
17 место – Тео Велески (VI-5 одд)
VIII одд
Наставник-ментор: Мирослава Павлова-Аневска
13 место – Ведран Неделковски (VIII-5 одд)
26 место – Михаил Мицковски (VIII-5 одд)
IX одд
Наставник-ментор: Морфа Петровска
11 место – Ева Георгиевска (IX-3 одд)

Младите франкофони од OОУ ”Лазо Ангеловски” продолжуваат со успесите

Учениците Александар Цветковски од 8 -1 одд. и ученичката Ема Котевска од 9-5 одд., под менторство на проф. Слаѓана Крстевска, присуствуваа на свеченото доделување на дипломите од сите државни натпревари по француски јазик, организирани во текот на учебната 2022 / 2023 година. Свеченоста се одржа на 22 април 2023 година во хотелот Холидеј Ин.
Во истата прилика ученичката Ема Котевска се претстави и на финалниот дел од државниот натпревар во француска шансона со песната ”Premier amour” од Nour и постигна одлични резултати.
Учениците беа наградени за постигнатите успеси со медали и со престој на еднонеделен летен франкофонски камп, организиран од фондацијата Bel Ideal од Франција. Кампот ќе се одржи во месец јуни 2023 година во Михајлово.

Регионален натпревар по биологија и природни науки

Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за IV одделение одржан на 10 април 2023 година.
1 награда
 • Јана Колевска IV-6 ментор Билјана Колевска
2 награда
 • Лина Митева IV-6 ментор Билјана Колевска
 • Илина Антовска IV-6 ментор Билјана Колевска
3 награда
 • Тео Илиевски IV-3 ментор Жанета Митровска
 • Мина Додевска IV-3 ментор Жанета Митровска
 • Сара Пановска IV-6 ментор Билјана Колевска
 • Никола Размовски IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Ангел Стевков IV-4 ментор Славица Стојановска
 • Васили Кацхински IV–2 ментор Мирјана Смилевска
 • Лука Стошевски IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
 • Дина Цекова IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
 • Јована Илиевска IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
пофалница
 • Ивана Илиевска IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Калин Наунов IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Ведран Ацковски IV–2 ментор Мирјана Смилевска
 • Михаела Ристовска IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за V одделение одржан на 10 април 2023 година.
1 награда
 • Ива Котевска V-1
2 награда
 • Јаков Несторовски V-1
3 награда
 • Сара Богатинова V-3
 • Филип Цоковски V-4
 • Војдан Ѓорѓиоски V-2
 • Дамјан Сековски V-2
 • Теофил Сачкарски V-4
 • Филип Трифунов V-5
 • Ведран Салџиевски V-4
 • Кирјана Димитровска V-3
 • Јована Радосављев V-1
 • Стефан Радевски V-2
пофалница
 • Доминика Иванов  V-3
 • Филип Панајотов V-5
 • Калина Миленковска V-5
Наставник ментор: Мартина Неделковска
Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за VI одделение одржан на 10 април 2023 година.
2 награда
 • Нина Панчевска VI-2
 • Милан Здравковски VI-1
3 награда
 • Ана Станчева VI-1
 • Лина Соколова VI-2
 • Софија Ристиќ VI-3
 • Калина Поповска VI-2
пофалница
 • Ангелина Митрева VI-2

Наставник ментор: Весна Јорданова

Резултати од Регионален натпревар по Биологија за VII одделение одржан на 7 април 2023 година.
2 награда
 • Никола Зорески VII-1
 • Aна Цијевска VII-1
 • Павел Зафировски VII-3
3 награда
 • Ведран Николиќ VII-4
 • Софија Нинеска VII-5
 • Никола Делиниколов VII-1
 • Арсен Секуловски VII-1
 • Филип Горгијев VII-1
 • Дејана Стојменовиќ VII-1
 • Лука Костадиноски VII-3
 • Сара Драгниќ VII-5
 • Марија Кузмановска VII-1
пофалница
 • Игор Димоски VII-5
 • Теодора Маневска VII-2
Наставник ментор: Донка Митева
Резултати од Регионален натпревар по Биологија за VIII одделение одржан на 7 април 2023 година.
2 награда
 • Александар Цветковски VIII-1
3 награда
 •  Магдалена Ночевска VIII-3
 •  Гаврил Азманов VIII-2
 • Марко Панчевски VIII-4
 • Дарија Митровска VIII-3
 • Александра Митеска VIII-3
 • Дамјан Кузмановски VIII-4
 • Константин Брајаноски VIII-5
 • Анастасија Шеретова VIII-5
пофалница
 • Лука Анастасов VIII-1
 • Виктор Мисаиловски VIII-1
 • Максим Велкоски VIII-5
 • Исидора Павловска VIII-3
Наставник ментор: Донка Митева
Резултати од Регионален натпревар по Биологија за IX одделение одржан на  7 април 2023 година.
1 награда
 • Ана Радеска IX-2
3 награда
 • Марко Колевски IX-6
 • Ива Бошеска IX-2
 • Драгана Кимова IX-4
пофалница
 • Лина Крстеска IX-4
 • Мила Јованоска IX-1
Наставник ментор: Весна Јорданова и Мартина Неделковска