Daily Archives: 06/02/2014

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани наставници, ученици и родители,

Ве потсетуваме дека во нашето училиште ПОНЕДЕЛНИК е прогласен како ЕКОЛОШКИ ДЕН, кога сите ученици, но и наставници треба да го носат пластичниот отпад од дома (исклучиво шишиња од: вода, сокови, јогурт, пиво, масло и оцет).
За одржливост на акцијата пожелно е сите деца да носат од дома по најмалку 5 пластични шишиња (сплескани и спакувани во посебна кеса).
Според количината на собраниот отпад, кој што ќе се мери еднаш неделно, фирмата Пакомак, континуирано ќе обезбедува течен сапун за потребите на училиштето.
На крајот од учебната година се обезбедува главна награда за училиштето што собрало најмногу отпад на ниво на општина.

Ве замолуваме сите да се вклучите во акцијата за собирање на пластични шишиња, да ја заштитиме нашата околина и да се бориме за главната награда!

Одговорно лице
Катерина Стојчевска
социјален работник