Daily Archives: 24/03/2014

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ„ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО КАМПАЊАТА „МАКЕДОНИЈА ЗЕМЈА НА РОЗИТЕ“

Во рамки на Националната еколошка кампања „Македонија земја на цвеќето – Земја на розата“, која ја координира Министерството за животна средина и просторно планирање на 21.3.2014 година – Денот на пролетта се одржаа продажна изложба на цветни креации направени од учениците.
Собраните средства од изложбите на учениците ќе се искористат за набавка на рози, кои подоцна ќе се засадат во училишните дворови.
Покрај продажната изложба училиштата имаа и други еколошки активности, садеа рози и други цвеќиња, ги чистеа училниците и училишните двори и сл.
Исто така, во рамки на кампањата во Општина Аеродром во тек е конкурс за избор на најдобри ученички творби и креации во училишта што го организираат Регионалниот центар за животна средина и еколошкото друштвото „Пакомак“.
Најдобрите творби ќе бидат наградени и тоа 3 категории според возраста на учениците односно, по три места за учениците од 1-во до 3-то одделение, од 4-то до 6-то и од 7-мо до 9-то одделение.
Првонаградените творби ќе добијат таблет, второрангираните ќе бидат наградени со научно-енциклопедиски изданија, а најдобрата тројка ќе добие слатки пакети од Европа.

rozi