Daily Archives: 10/10/2014

ЕВА СТОЈАНОВСКА ОД ОУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“ ОСВОИ ВТОРО МЕСТО НА ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР „МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ“

blagica

 

Осмооделенката Ева Стојановска од ОУ „Лазо Ангеловски“, под менторство на библиотекарот Благица Ангеловска, го освои второто место на XV Општински натпревар „Млади библиотекари“ што неодамна го организираше Градската библиотека „Браќа Миладиновци“. На овој натпревар учествуваа 55 ученици од 23 општински основни училишта од Скопје. Најдобрите тројца ученици според освоените бодови, меѓу коишто и нашата ученичка Ева Стојановска, продолжуваат да се натпреваруваат на претстојниот Републички натпревар што ќе се одржи во Локалната библиотека „Гоце Делчев“ во Велес, организиран од Библиотекарското друштво на Македонија.

Инаку, целта на натпреварот „Млади библиотекари“ е поттикнување на читањето кај младата популација и развивање на навиките за користење на библиотеките како културно – образовни и информативни институции.

Отворен час

otvoren caszakiotvoren caszaki2

 

Во ОУ”Лазо Ангеловски” е одржан отворен час по физика –Омов закон-со примена на ИКТ во наставата.Часот го одржа наставникот Жаклина Колевска во IX/6 одд.