Monthly Archives: November 2014

Градски натпревар-Против пожарна заштита

Во просториите на “Даре Џамбаз”на 19.11.2014г. се одржа градски натпревар -Против пожарна заштита.ОУ”Лазо Ангеловски”го претставуваше екипа:Сара Коцевска ,Константина Сарваноска,Стефан Стојанов со менторот  Жаклина Колевска и освоија прво место во категорија кадети.Државниот натпревар ќе се одржи во декември во Кочани.Посакуваме уште едно прво место.

DSC06424 DSC06425 DSC06426 DSC06427 DSC06429 DSC06430

Меѓународна детска ликовна изложба „13 Ноември“ во детската библиотека „Другарче“

На 19 ноември 2014 г., во детската библиотека „Другарче“ во Скопје, ученици од ОУ „Лазо Ангеловски“, организирани од библиотекарот и одделенските наставници, зедоа учество со литературен настап на отворањето на Меѓународната детска ликовна изложба „13 Ноември“.

На оваа манифестација, чијшто организатор е Детскиот ликовен центар – Скопје, а генерален покровител е Градот Скопје, беа доделени награди на учесниците од Македонија, а меѓу нив беа наградени и ученици од ОУ „Лазо Ангеловски“. Воедно, гости на овој настан беа претставници од амбасадите на земјите – учесници од странство, односно од Словенија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Бугарија, Украина.

DSCN8730 DSCN8769

Активности по повод Патрониот празник

На 04.11.2014г. во училиштето се одржа приредба по повод патрониот празник.Приредбата се одржа под мотото-Здрава храна-. Колку е здравата храна битна за нашето здравје , ни  објаснија членовите на драмската секција низ една интересна драматизација.Директорот на училиштето госпоѓа Милка Тримчевска ги поздрави присутните и на сите им го  честита  празникот и 26-годишнината на училиштето .

DSC_2476 DSC_2478 DSC_2488 DSC_2504 DSC_2512 DSC_2515 DSC_2523

8-мата мегународна конференција за усовршување на професорите по англиски јазик

konferencija

 

Наставниците Мирослава Павлова-Аневска и Емица Здравев, предметни наставници по англиски јазик во О.У. „Лазо Ангеловски“-Скопје зедоа учество на 8-мата мегународна конференција за усовршување на професорите по англиски јазик.

Темата на конференцијата беше “Managing Teaching and Learning: Making the Most of Both Worlds” Еnhancing Teachers’ and Students’ Life and оrganisational Skills во траење од 3 дена, одржана од 31.10.2014 – 02.11.2014 год.  Во текот на конференцијата, ние,  наставниците се запознавме со современите практични трендови на настава и позитивни искуства споделени од нашите колеги кои ни овозможуваат подобар професионален и личен развој. Се надеваме дека стекнатите знаења ке ни бидат од корист и позитивните исходи од истите ќе ги почуствуваат и нашите ученици.