Monthly Archives: December 2014

Соработка со ПОУ “Иднина”

IDNINA IDNINA2 IDNINA3 idnina slika

 

На ден 24.12.2014 год. среда, по повод Новогодишните  празници учениците од

III – 1 одд. при ОУ „Лазо Ангеловски“  Аеродром,  реализираа заедничка

соработка со учениците од ПОУ „Иднина“  Чаир.  Учениците од двете

училишта изведоа ритмичко – балетски точки, рецитираа, глумеа, а пред се се

дружеа и забавуваа.

Државен натпревар по спелување(правопис) на француски јазик

На 13.12.2014г.во просториите на Филолошкиот факултет во Скопје, се одржа Државен натпревар по спелување на француски јазик.Нашето училиште беше претставувано од ученикот Андреј Талески и неговата наставничка Милена Калиновска.Андреј Талески освои второ место на овој натпревар.

Меѓународни детски ликовни изложби.

sliki svetlesliki svetle1sliki svetle2

 

Учениците  од ОУ ,,Лазо Ангеловски” се закитија со повеќе награди на две Меѓународни детски  ликовни изложби.

Ученикот Марко Павлески од I4 одделение освои прво место    и  ученичката Анастасија Петровска од VIIIодд освои со трето место на традиционалната меѓународна детска ликовна изложба „13 Ноември“ во организација на Детскиот ликовен центар, под покровителство на Град Скопје. Учениците Елена Велкоска од I4 и Теа Савова  од VIIIодд. се закитија со  дипломи (прво место ) а Кирјана Каникова од I4 одд. oсвои второ место  на  меѓународната  изложба ,,ФЛОРА И ФАУНА-2014,  чиј покровител е  Министерството за култура на Република Македонија во организација  Детскиот ликовен центар.