Monthly Archives: March 2015

Денови на Франкофонијата

На 20.03.2015 година се одржа приредба во ОУ”Дане Крапчев” по повод денови на Франкофонијата.На оваа приредба учествуваа и ученици од нашето училиште под менторство на наставничката Милена Калиновска.Нашите”Лазовци” се претставија со две точки и добија многубројни пофалби за својот настап.

franko franko2 franko4

Музички концерт

На 19.03.2015 година се одржа музички концерт во рамките на проектот “Претприемничко учење”. Тимот од наставници и ученици на проектот го подготвија овој концерт заедно со училишниот оркестар и соло изведувачите. На концертот беа присутни и претставници од Сецел организацијата од Загреб како подржувач на целиот проект.

koncert koncert1

Уникатна изработка од тетрапак амбалажа-Еко-пакет Македонија

sliki tina1 sliki tina2

 

На 26.02.2015г. во училиштето се одржа училишен натпревар на тема-Уникатна изработка од тетрапак амбалажа во рамките на проектот ЕКО-ПАКЕТ МАКЕДОНИЈА.Учествуваа ученици од V-IX одд.Сите учесници добија пофалници, а комисијата одбра три најдобри изработки.