Daily Archives: 25/12/2015

„Trash for art 2015“

По повод на конкурсот „Trash for art 2015“ кој го организираше ПАКОМАК во периодот од 01-15.12.2015 година во нашето училиште беше спроведена еко-акција под истото име. За таа цел беше распишан ликовен конкурс на тема По повод на конкурсот „Trash for art 2015“ кој го организираше ПАКОМАК во периодот од 01-15.12.2015 година во нашето училиште беше спроведена еко-акција под истото име. За таа цел беше распишан ликовен конкурс на тема „Продолжи ја приказната – направи уметничко дело од амбалажен отпад“ на кој учествуваа учениците од I и IX одделение изработувајќи уметички дела од најразновиден амбалажен материјал (лименки, пластични и стаклени шишиња, тегли, капачиња, картонски кутии, конзерви, амбалажи од козметика и средства за чистење, пластични чаши, фолија за пакување, дрвени палети, тетрапак-пакувања, кеси од чипс, обвивки и сл). Најдобрите уметнички дела учествуваа на наградниот конкурс на ПАКОМАК одржан на 15.12.2015 година. “ на кој учествуваа учениците од I и IX одделение изработувајќи уметички дела од најразновиден амбалажен материјал (лименки, пластични и стаклени шишиња, тегли, капачиња, картонски кутии, конзерви, амбалажи од козметика и средства за чистење, пластични чаши, фолија за пакување, дрвени палети, тетрапак-пакувања, кеси од чипс, обвивки и сл). Најдобрите уметнички дела учествуваа на наградниот конкурс на ПАКОМАК одржан на 15.12.2015 година.

CAM00929 CAM00933 CAM00936