Monthly Archives: February 2016

Регионален натпревар по германски јазик

На 27.2.2016г. се одржа регионален натпревар по германски јазик „Германска олимпијада“, во ООУ„Коле Неделковски“, општина Центар, Скопје, на кој учествуваа ученичките од нашето училиште Ева Стојановска и Гала Атанасова од IX-2 одд. и кои за истиот добија потврди за учество. Ученичките беа со наставник-ментор по германски јазик Симона Чиковска-Зафировска.

Општински натпревар по математика

На  27.02.1016  год. се одржа општинскиот натпревар по математика во ООУ „Ѓорѓија Пулевски“.  На натпреварот учествуваа учениците од нашето училиште и ги освоија следните резултати:

име и презиме клас ментор/име и презиме награда
Мариела Стефановска V-4 Снежана Димовска I
Марија Станчева V-3 Слободанка Милевска I
Кристина Тасева VII-1 Виолета Булбуловска I
Дара Колевска V-3 Слободанка Милевска III
Мила Спасевска VI-6 Радмила Гиговска III
Антонија Крајчевска VIII-3 Вангелица Поповска III
Гала Додевска IV-3 Сања Манојловиќ Пофалница
Милијана Стојановиќ V-4 Снежана Димовска Пофалница
Габриела Смиленковска V-1 Вангелина Мојаноска Пофалница
Ивана Коцева VI-2 Лолита Трајковска Пофалница
Моника Гиевска IX-5 Вангелица Поповска Пофалница
Марко Дураков IX-2 Радмила Гиговска Пофалница

Концерт на гудачки квартет

На ден 26.2.2016 година во ООУ„Лазо Ангеловски“ се одржа првиот од четирите концерти на класична музика наменети за деца во организација на Пламенка Трајковска-мали камерни состави во рамките на проектот „Класика за деца“. Концертот насловен како „Гудачки квартет во наше маало“ за учениците претставуваше вистинско уживање и побуди посебен интерес за гудачките музички инструменти.

12799305_10208893154708761_5202665553586864982_n 12745862_10208893059666385_5254405075719740963_n 10626602_10208893061586433_8651735440929833828_n 10357247_10208893128428104_2036678199616156207_n

Вежба за евакуација при пожар

На ден 25.2.2016 година во ООУ „Лазо Ангеловски“ се спроведе вежбовно сцeнарио за евакуација на безбедно место при појава на пожар во објектот. Вежбата се реализираше со припадниците на Универзалнаѕа единица за заштита и спасување во јачина на одделение во ООУ„Лазо Ангеловски“, другите вработени во училиштето и учениците, а во организација на Одделението за обуки на Секторот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување при Влада на Република Македонија.
На барање на менаџментот на училиштето за обука на просторните сили за заштита и спасување на ООУ„Лазо Ангеловски“, Дирекцијата за заштита и спасување изготви елаборат за обука на универзалната единица за заштита и спасување во јачина на одделение на ООУ„Лазо Ангеловски“-општина Аеродром. Се направи план за спроведување на обуката и истата беше успешно реализирана.
Вежбовното сценарио како завршен дел од Елаборатот се изведе на висина на задачата со примена на сите мерки и постапки при појава на пожар во училиштето.

12743864_10208883458146353_7783473195763377834_n 10364013_10208883458346358_2516783068269871657_n 12742854_10208883458586364_9216485160916109371_n 10006565_10208883460026400_6798391524198810634_n 12742521_10208883564069001_1199983698675725990_n 12742251_10208883459786394_3118099629877345289_n

Општински натпревар по физика

На 20.02.2016 год. се одржа општински натпревар по физика во ООУ.„Александар Македонски“. На натпреварот учествуваа: учениците од нашето училиште и тоа:

Ева Стојановска, IX-2 одд.

Викторија Митрева, IX-4 одд

Константина Саваноска, IX-4  одд

Деница Ќорвезир, IX-3 одд

Антонија Крајчева, VIII-3 одд

Лазар Мицев, VIII-1 одд

На регионален натпревар продолжуваат:

Ева Стојановска, IX-2 одд

Викторија Митрева, IX-4 одд

Деница Ќорвезир, IX-3 одд

Антонија Крајчева, VIII-3 одд

Лазар Мицев, VIII-1 одд