Daily Archives: 03/04/2016

Регионален натпревар „ Млади техничари и иноватори “

На 2.4.2016 година на Регионален натпревар „ Млади техничари и иноватори “ кој се одржа во ОУ „ 11 Октомври“, во организација на Здружението на наставници по техничко образование на Република Македонија, на натпреварот се натпреваруваа околу 150 ученици во десет дисциплини.

Учениците од ООУ „Лазо Ангеловски“ со успех се натпреваруваа во три дисциплини. Пласман за државниот натпревар постигнаа:

Конструкторство II место

-          Константина Сарваноска IX одд – ментор Златика Јолеска Даскалов

Електроника II место

Бојан Гавровски VIII одд – ментор Златика Јолеска Даскалов