Daily Archives: 23/05/2016

Прв регионален натпревар по природни науки за IV и V одделение

На 21.05.2016 година во нашето училиште за прв пат се организираше Регионален натпревар по природни науки на цел скопски регион за IV и V одделение. На ниво на регион 5.1 учествуваат вкупно 111 ученици од овие две одделенија. Од објавените резултати нашите ученици имаат освоено повеќе награди и пофалници.

IV одделение

  • Стефанија Димковска – II место,
  • Лина Продановска, Гала Додевска и Јована Таневска – III место

и одат на Републички наторевар.

  • Јана Тасевска – III место
  • Мина Трајковска, Марко Велјаноски и Марко Ангелов – пофалници.

V одделение

  • Марија Станчева – I место,
  • Габриела Смиленовска – II место,
  • Матеј Спасовски, Мартина Јаначковска, Мариела Стефановска и Милијана Стојановиќ – III место

и продолжуваат на Републички натпревар.

  • Ангела Зимбакова – III место,
  • Никола Вељановски, Дафне Атанасова и Дара Колевска – пофалници.

На Републички натпревар продолжуваат 10 ученици. Честитки и за учениците и за колегите.