Daily Archives: 30/10/2016

„Штедење и хуманост“

Ученикот МИХАИЛ ЦВЕТАНОВСКИ НАГРАДЕН ЗА ЦРТЕЖ НА тема „Штедење и хуманост“
По повод светскиот ден на штедењето – 31 октомври, во галерискиот простор на НЛБ Банка свечено се отвори изложбата на детски цртежи на тема: „Штедење и хуманост“.
Цртежите се собираа преку организирани забавно – едукативни посети на повеќе градинки и училишта во Македонија и во експозитурите на Банката. Во текот на НЛБ Месецот на штедење беа собрани околу 1.700 цртежи.
Најдобрите цртежи на отвoрањето на изложбата беа наградени со парична награда и пофалници, а притоа беа доделени и благодарници на сите училишта и градинки кои учествуваа во активностите за цртање.
НЛБ Банка за прв пат во рамките на оваа изложба ќе организира посебен хуманитарен настан на кој ќе се врши продажба на детските цртежи.

14590462_1751749655074201_4358792189154520197_n 14632962_1751749591740874_7907101296161481914_n