Monthly Archives: March 2017

Работилница за примена на Kahoot и Socrative (интерна обука за наставници)

На ден 31.03.2017 година се одржа работилница за примена на алатки за формативно оценување: Kahoot и Socrative. Работилницата е дел од дисиминацијата од посетена обуката за развивање на ИКТ компетенции во Севиља, Шпанија во рамките на Еразмус+  КА101 проектот „Создавање на иновативна иднина“. Истата беше реализирана од страна на наставниците Валентина Петрова, Љубица Ружинска, Милена Игњатова и директорката м-р Милка Тримчевска.

Таргет групата за работилницата беа одделенски и предметни наставници од училиштето.

2015-03-03_20-34-52

Пинг понг натпревар

На натпреварот по пинг понг кој се одржа на 26.03.2017 година, Томи Јорданов освои 1 место (поединци) и 1 место (двојки) на град Скопје и 3 место (поединци) и 2 место (двојки) на државниот натпревар.

Работилница за примена на PicCollage и PowToon (интерна обука за наставници)

На ден 24.03.2017 година се одржа работилница за примена на фото едитори, создавање на видеа: PicCollage и PowToon. Работилницата е дел од дисиминацијата од посетена обуката за развивање на ИКТ компетенции во Севиља, Шпанија во рамките на Еразмус+  КА101 проектот „Создавање на иновативна иднина“. Истата беше реализирана од страна на наставниците Валентина Петрова, Љубица Ружинска, Милена Игњатова и директорката м-р Милка Тримчевска.

Таргет групата за работилницата беа одделенски и предметни наставници од училиштето.

Општински натпревари по англиски јазик за V и IX одделение

На ден 18.03.2017 год. во ООУ”Лазо Ангеловски”, Аеродром, Скопје, во организација на ЕЛТАМ се одржаа општинските натпревари по англиски јазик за V и IX одделение.

Во рамките на општина Аеродром, учениците од ООУ”Лазо Ангеловски”, Скопје, ги освоија следниве места:

IX одд. 
I место- Елена Цветановска

V одд.
II место – Дејан Гиразов
III место – Андреј Павловски

Честитки до учениците и нивните ментори.

17308831_10211747820988974_8266747560329503050_n 17342744_10211747822029000_8288564887576868986_n