Daily Archives: 13/05/2018

Петти Скопски цветен фестивал

На ден 12.05.2018 година се одржа петтиот Скопски цветен фестивал под мотото „Во боите на виножитото“. По тој повод учениците од II-1 одделение со наставничките Магдалена Петреска и Гордана Камчевска земаа учество во дефилето. При тоа учениците поминаа неколку часа разгледувајќи и воодушевувајќи се на убавината и разновидноста на цвеќињата кои беа изложени од страна на цвеќарниците и фирмите за хортикултурно и пејзажно уредување. Во шаренилото од бои и цветни декорации одекнуваше радоста, распеаноста и разиграноста на дечињата.