Daily Archives: 14/05/2018

Државен натпревар по англиски јазик

На ден 12.05.2018 година на државниот натпревар по англиски јазик организиран од страна на ЕЛТАМ – Асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на РМ учениците од нашето училиште ги освоија следните резултати:

V одделение

  • 6 место - Теона Тренеска, наставник-ментор Емица Здравев
  • 9 место - Сара Костова, наставник-ментор Емица Здравев

VII одделение

  • 3 место - Мартина Јаначковска, наставник-ментор Мирослава Павлова-Аневска

IX одделение

  • 6 место - Карина Митева, наставник-ментор Морфа Петровска