Daily Archives: 19/05/2018

Литературен конкурс „24-ти Мај“

На ден 18.05.2018 година, по повод литературниот конкурс „24-ти Мај, празник на писменоста, духовноста и народната мудрост“, кој секоја година се одржува во библиотека „Другарче“, по повод празникот Св. Кирил и Методиј, ученичката Ана Радеска од IV-2 одд. (второнаградена) и Елена Велковска од IV-4 одд. (третонаградена) денес ги подигнаа дипломите и наградите од библиотеката „Другарче“.