Daily Archives: 23/05/2018

Натпревари по природни науки за IV, V и VI одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение

На 03.03.2018 година во орагнизација на ДБМ во нашето училиште беше организиран и реализиран Општински натпревар по природни науки за IV, V и  VI  одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение. На натпреварот присуствуваат 330 ученици од цела територија на Општина Аеродром.

На овој натпревар нашите ученици постигнаа завидни резултати и тоа:

IV одделение

 • IV-1  Дамјан Илиоски-3 место, Дарија Брашнарска-3 место, Огнен Славковски-пофалница
 • IV-2 Ана Радеска-прво место, Ива Бошеска-2 место, Марко Додевски-2 место
 • IV-3 Дона Арсова-пофалница, Исидора Коколанска-пофалница
 • IV-4 Лина Крстеска-2 место, Андреа Лукарова-2 место, Евгенија Велкова-пофалница
 • IV-5 Ванеса Димовска-пофалница, Давид Јосифовски-пофалница
 • IV-6 Марко Колевски-2 место, Матео Каранфилоски-3 место, Владимир Трајковиќ-пофалница

 V одделение

 • V-1 Деана Стојановска-2 место
 • V-2 Ана Ваљакова-пофалница
 • V-3 Марко Бишкоски-2 место,  Филип Бишкоски-3 место, Ана Гривчевска-3 место, Горјан Азманов-3 место, Катерина Ивановска-3 место
 • V-Сара Костова-2 место, Амра Пепиќ–пофалница, Драган Божиќ–пофалница,
 • V-5 Давор Алексиќ-3 место, Теона Ѓеорѓиева-3 место

VI одделение

 • VI–1  Анастасија Каеска–2 место, Ивана Блажева-2 место,  Стефанија Димковска-2 место, Леа Јанковска-2 место, Марија Поповска–3 место
 • VI–Додевска Гала-2 место, Стојковска Марта-2 место
 • VI–4  Драгниќ Миа-2 место,  Митовска Марија-2 место, Кочов Димитриј-2 место,  Георѓиев Марко–3 место
 • VI–5  Вељаноски Марко–3 место, Таневска Јована-пофалница

VII  одделение

 • VII-1 Максимовска Јована-2 место, Смиленовска Габриела–3 место, Трајановска Мила-3 место,  Ѓорѓиеска Јулија-пофалница
 • VII-3 Станчева Марија–2 место, Атанасовска Дафне-2 место, Соколовска Тамара–2 место, Зимбакова Ангела–3 место, Стојилевски Марко–3 место, Кантурска Петра-пофалница
 • VII-4 Стојановиќ Милијана– 1 место, Стефановска Мариела–2 место, Атанасовски Андреј–пофалница, Филиповски Борјан–пофалница, Шушкало Стефан-пофалница
 • VII-5 Свинарски Благоја–3 место, Саралиевска Марија–3 место,

VIII одделение

 • VIII  Мила Стојановска–2 место,
 • VIII  Мила Терзовска-3 место, Мила Спасевска-3 место, Теона Цоневска-3 место, Ружица Јанкуловска-3 место, Ивана Коцева-3 место, Мила Пандилевска-3 место

  IX одделение

 • IX - Бојана Кариќ–1 место
 • IX  Марија Саздовска– 2 место,  Михаела Величковска–2 место, Марија Бошковска–2 место,Карина Митрева–2 место,
 • IX Елена Стаматовска-3 место

На 15.04.2018 година во орагнизација на ДБМ  организиран и реализиран Регионален натпревар по природни науки за IV, V и  VI  одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение.

На овај натпревар постигнати се следните резултати:

VI одделение

 • VI–1 Ивана Блажева-3 место,Марија Поповска-3 место, Анастасија Каеска-3 место, Стефанија Димковска–пофалница, Леа Јанковска-пофалница
 • VI–3 Додевска Гала-3 место, Стојковска Марта-пофалница
 • VI–4 Кочов Димитриј-3 место, Митовска Марија-пофалница
 • VI–5 Вељаноски Марко-пофалница

VII  одделение

 • VII–1 Трајановска Мила-пофалница, Максимовска Јована-пофалница, Смиленовска Габриела-учество
 • VII–3 Станчева Марија-3 место  Атанасовска Дафне-пофалница, Соколовска Тамара- пофалница, Зимбакова Ангела-пофалница, Стојилевски Марко-учество
 • VII–4 Стефановска Мариела-учество
 • VII–5 Саралиевска Марија-пофалница, Свинарски Благоја-учество

На 20.05.2018 година во орагнизација на ДБМ на ПМФ беше реализиран Државен  натпревар по природни науки за IV, V и  VI  одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение.

Ученичката Марија Станчева од VII–3 одделение освои 1 место. 

 

 

Манифестација „Денови на електротехниката“ и посета на ХЕЦ „МАТКА“

На ден 21.05.2018 година се одржа седмата по ред манифестација „Денови на електротехниката“ во организација на СЕТУ „Михајло Пупин“, каде нашата екипа составена од Григориј Ваљаков од IX-1 одд., Бојана Кариќ од IX-2 одд. и Стефан Кузмановски од IX-3 одд. под менторство на професорот по физика, Жаклина Колевска, имаше успешно учество. На ден 22 .05.2018 година учениците организирано ја посетија ХЕЦ „МАТКА”.

33827364_1743737202386188_6252698730516971520_n

Едукативни презентации на тема „Здравје и безбедност во училиштата“

На ден 22.05.2018 година се оддржа предавање за учениците од IV одделение од страна на лица од АД Пивара Скопје во соработка со Општина Аеродром за реализација на едукативните презентации на тема „Здравје и безбедност во училиштата“, со цел да стекнат знаења кај децата за правилно седење во училишна клупа, правилно држење на телото при пишување и работа на компјутер и слични теми од областа на безбедноста и здравјето.