Monthly Archives: January 2019

Општински натпревар по географија

На 26.01.2019 година се одржа општински натпревар по географија. Организатор на натпреварот беше Македонското Географско Друштво. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните  резултати:

  • прво место: Катерина Иванова VI-6 одд.
  • второ место: Сара Костова VI-1 одд.
  • трето место: Ена Велеска VI-6 одд.
  • прва награда: Гала Додевска VII-3 одд.
  • втора награда: Анастасија Џајковска VII-5 одд.

Учениците продолжуваат на регионален натпревар . Наставници ментори: Aне Аврамовска и Јулијана Максимовска.

50980409_1972051163096547_6734836464787390464_n