Monthly Archives: March 2019

Општински натпревар по англиски јазик

На 23.03 2019 година беше одржан општинскиот натпревари по англиски јазик. Учениците од нашето училиште ги освоија следните резултати:

V одделение

 • четврто место: Ема Котевска V-5 одд
 • петто место: Андреј Георгиевски V-4 одд

Ментор: Емица Здравев

VI одделение

 • прво место: Теона Тренеска VI-5 одд – продолжува на регионален натпревар
 • второ место: Сара Костова VI-1 одд - продолжува на регионален натпревар

Ментор: Љубица Ружинска

VII одделение

 • прво место: Миа Драгниќ VII-4 одд - продолжува на регионален натпревар
 • учеството: Марија Митовска VII-4 одд

Ментор: Маја Тенев

VIII одделение

 • прво место: Милијана Стојановиќ - продолжува на регионален натпревар
 • второ место: Мартина Јаначковска - продолжува на регионален натпревар

Ментор: Мирослава П. Аневска

IX одделение

 • учеството: Теона Цоневска IX-1 одд
 • учеството: Ивана Андоновиќ IX-5 одд

Ментор: Морфа Петровска

Училишен и општински натпревар по хемија

На ден 15.02.2019 година се одржа училишен натпревар по хемија.

Учениците од осмо одделение ги постигнаа следниве резултати:

 • прво место: Мариела Стефановска VIII-4 одд
 • второ место: Марија Златаноска VIII-4 одд
 • трето место: Марија Станчева VIII-3 одд

Учениците од девето одделение ги постигнаа следниве резултати:

 • прво место: Бисера Ѓуровска IX-2 одд
 • второ место: Мила Терзовска IX-1 одд
 • трето место: Теодора Ристовска IX-1 одд

На ден 16.03.2019 година се одржа општински натпревар по хемија. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

 • прво место: Бисера Ѓуровска од IX-2 одд.
 • а учениците: Марија Станчева VIII-3 одд, Мартин Стевановски VIII-3 одд, Петра Кантурска VIII-3 одд и Мариела Стефановска VIII-4 одд. се пласираа за регионален натпревар.

Ментор: Жаклина Трајковска

Општински натпревар по математика

На 02.03.2019 година во ООУ “Љубен Лапе” – Аеродром, се одржа Општинскиот натпревар по математика. Постигнати се следните резултати:

IV одделение

 • Исидора Павловска  IV-3  - III место
 • Ане Дрвошанска IV- 2 – пофалница

V одделение

 • Ана Радеска V-2 – II место
 • Ема Котевска V- 5– II место
 • Ива Бошеска V-2 – III место
 • Јован Петроски V-1 – пофалница

VI одделение

 • Теона Тренеска VI-5- I место
 • Марко Бишкоски VI-1 – I место
 • Сара Митeвска VI-2  - II место
 • Ангела Ристовска VI-4  - III место
 • Даријан Атанасовски VI-6 – III место
 • Теона Ѓорѓиева VI-1 – III место
 • Кристина Стојанова VI-4 – пофалница

VII одделение

 • Марта Стојковска VII-3 – III место

VIII одделение

 • Милијана Стојановиќ  VIII-4 – I место
 • Марија Саралиевска VIII-5 – пофалница
 • Марија Станчева VIII-3 – пофалница

IX одделение

 • Ивана Коцева IX-2 – II место
 • Теона Цоневска IX-1  - III место
 • БојанаНаумовска IX-4 – пофалница
 • Мила Пандилеска IX-2  - пофалница

Сите ученици продолжуваат на Регионален натпревар.

Регионален натпревар по физика

На ден 09.03.2019 година се одржа регионалниот  натпревар по физика.
Учениците ги постигнаа следните резултати:
 • Мариела Стефановска VIII-4 одд – (пласман за државен натпревар);
 • Вања Секуловска VIII-2 одд – (пласман за државен натпревар);
 • четврто место (пофалница): Марија Станчева VIII-3 одд;
 • четврто место (пофалница): Милијана Стојановиќ од VIII-4 одд

Ментор – Жаклина Колевска

Резултати од првиот круг од Интернационалниот натпревар по англиски јазик Hippo 2019

На ден 22.02.2019 година во нашето училиште се одржа првиот круг од Интернационалниот натпревар по англиски јазик Hippo 2019.  На натпреварор учество земаа  127 ученици од V-IX одд. кои се натпреваруваа во 3 категории.

Според освоените бодови, во вториот круг кој ќе се одржи на 31.03.2019 година во Струга продолжуваат следните ученици:

Hippo 1

 • Анастасија Пецевска
 • Ева Георѓиевска
 • Деа Јаначковска
 • Ана Ваљакова
 • Јована Манчевска
 • Сара Костова
 • Теодора Павловска
 • Горјан Азманов
 • Ведран Чичов
 • Карло Тодоровски
 • Ања Атанасова
 • Бодан Коневски

Hippo 2

 • Марија Поповска
 • Теодора Коцева
 • Мила Петроска
 • Ања Арсовска
 • Марко Георгиев
 • Ева Костенчева

Hippo 3

 • Бисера Ѓуровска
 • Лина Гиразова
 • Марија Саралиевска
 • Илина Николовска
 • Никола Вељановски
 • Евгенија Неделкова
 • Дарија Димоска

Сите резултати од првиот круг можете да ги погледнете на следната веб страна.