Daily Archives: 07/03/2019

Општински натпревар по биологија и природни науки

На ден 23.02.2019 година во ООУ „Александар Македонски“ Скопје се одржа Општинскиот натпревар по биологија и природни науки. Од вкупно пријавените ученици  47 ученици се пласираат за Регионален натпревар.

Наградени ученици од IV (четврто) одделение се:

 • Александар Цветковски IV-1 одд – I место
 • Тамара Ѓорѓиевска IV-5 одд – III место
 • Гаврил Азманов IV-2 одд – III место
 • Калин Дончевски IV-5 одд – III место
 • Михаил Мицковски IV-5 одд – III место
 • Тодор Чунгурски IV-2 одд – III место
 • Александра Митеска IV-3 одд – III место
 • Мила Манева IV-4 одд – III место
 • Михаела Георгиевска IV-1 одд – III место

На натпреварот по природни науки учествуваа 12 ученици од V (петто) одделение. Сите ученици покажаа солидни резултати и успех, а наградени беа следните ученици:

 • Ана Радеска I (прва) награда
 • Ива Бошеска I (прва) награда
 • Андреа Лукарова I (прва) награда
 • Павел Ваневски I (прва) награда
 • Ангела Ристовска I I (втора) награда
 • Давид Јосифовски I I (втора) награда
 • Марко Колевски I I (втора) награда
 • Дамјан Илиоски I I I (трета) награда
 • Евгенија Велкова I I I (трета) награда
 • Георгина Митревска I I I (трета) награда
 • Деа Јаначковска I I I (трета) награда
 • Горјана Андреска- пофалница

На натпреварот по природни науки учествуваа 11 ученици од VI (шесто) одделение. Сите ученици покажаа солидни резултати и успех, а наградени беа следните ученици:

 • Лука Ѓуриќ  I (прва) награда
 • Катерина Иванова I (прва) награда
 • Деана Стојановска I I (втора) награда
 • Сара Костова I I (втора) награда
 • Теона Тренеска I I (втора) награда
 • Амра Пепиќ I I (втора) награда
 • Марко Бишкоски I I (втора) награда
 • Елена Димовска I I (втора) награда
 • Филип Бишкоски I I (втора) награда
 • Горјан Азманов I I I (трета) награда
 • Ана Гривчевска I I I (трета) награда

На натпреварот по биологија  од VII (седмо ) одделение. учествуваа 11 ученици Сите ученици покажаа солидни резултати и успех, а наградени беа следните ученици:

 • Драгниќ Миа I I (втора) награда
 • Каевска Анастасија I I (втора) награда
 • Коцева Tеодора I I (втора) награда
 • Додеска Гала I I (втора) награда
 • Блажевскаа Сара I I I (трета) награда
 • Кочов Димитрија I I I (трета) награда
 • Ѓуровскии Теодор- пофалница

На натпреварот по биологија  од VIII (осмо ) одделение. учествуваа 11 ученици Сите ученици покажаа солидни резултати и успех, а наградени беа следните ученици:

 • Станчева Марија I (прва) награда – најдобра на Општина Аеродром
 • Стефановска Мариела I (прва) награда
 • Чангарлиева Ангела I I (втора) награда
 • Атанасовска Дафне I I (втора) награда
 • Секуловка Вања I I (втора) награда
 • Кантурска Петра I I I (трета) награда
 • Велкоски Славчо- пофалница

На натпреварот по биологија  од IX (деветто ) одделение.  Сите ученици покажаа солидни резултати и успех, а наградени беа следните ученици:

 • Мила Спасовска I I I (трета) награда
 • Мила Терзовска I I I (трета) награда
 • Марија Арџалиева I I I (трета) награда
 • Мила Стојановска I I I (трета) награда

На сите ученици им посакуваме успех на понатамошните натпревари