Daily Archives: 10/03/2019

Резултати од првиот круг од Интернационалниот натпревар по англиски јазик Hippo 2019

На ден 22.02.2019 година во нашето училиште се одржа првиот круг од Интернационалниот натпревар по англиски јазик Hippo 2019.  На натпреварор учество земаа  127 ученици од V-IX одд. кои се натпреваруваа во 3 категории.

Според освоените бодови, во вториот круг кој ќе се одржи на 31.03.2019 година во Струга продолжуваат следните ученици:

Hippo 1

 • Анастасија Пецевска
 • Ева Георѓиевска
 • Деа Јаначковска
 • Ана Ваљакова
 • Јована Манчевска
 • Сара Костова
 • Теодора Павловска
 • Горјан Азманов
 • Ведран Чичов
 • Карло Тодоровски
 • Ања Атанасова
 • Бодан Коневски

Hippo 2

 • Марија Поповска
 • Теодора Коцева
 • Мила Петроска
 • Ања Арсовска
 • Марко Георгиев
 • Ева Костенчева

Hippo 3

 • Бисера Ѓуровска
 • Лина Гиразова
 • Марија Саралиевска
 • Илина Николовска
 • Никола Вељановски
 • Евгенија Неделкова
 • Дарија Димоска

Сите резултати од првиот круг можете да ги погледнете на следната веб страна.

Училишни натпревари по англиски јазик

Во месец февруари 2019 беа одржани училишните натпревари по англиски јазик. Учениците ги освоија следните резултати:

V одделение

 • прво место: Ема Котевска V-5 одд
 • второ место: Андреј Георгиевски V-4 одд
 • трето место: Ана Радеска V-2 одд

VI одделение

 • прво место: Теона Тренеска VI-5 одд
 • второ место: Сара Костова VI-1 одд
 • трето место: Даријан Атанасовски VI-6 одд

VII одделение

 • прво место: Марија Поповска VII-1 одд
 • второ место: Миа Драгниќ VII-4 одд
 • трето место: Марија Митовска VII-4 одд

IX одделение

 • прво место: Теона Цоневска IX-1 одд
 • второ место: Ивана Андоновиќ IX-5 одд
 • трето место: Бојана Наумовска IX-4 одд