Daily Archives: 14/04/2019

Регионален натпревар по германски јазик

На регионалниот натпревар по германски јазик, организиран од страна на Здружението на наставници по германски јазик што се одржа на 06.04.2019 година, ученичката Марија Златаноска од VIII-4 одд. освои 94 од можни 100 поени и со тоа се пласираше за учество на државниот натпревар по германски јазик што ќе се одржи на 23.04.2019 година.

Регионален натпревар по хемија

На ден 06.04.2019 година се одржа регионалниот натпревар по хемија. Учениците ги постигнаа следниве резултати:

  • II (втора) награда и пласман за државен натпревар – Марија Станчева од VIII-3 одд.
  • Петра Кантурска од VIII-3 одд (пофалница)
  • Бисера Ѓуровска од IX-2 одд (пофалница)
  • Мартин Стевановски од VIII-3 одд (сертификат).

Ментор: Жаклина Трајковска