Daily Archives: 25/04/2019

Пласман на Меѓународниот натпревар по англиски јазик Hippo

Во конкуренција на илјадници ученици на локално ниво, 600 полуфиналисти, ученичката  Лина Гиразова од IX одделение се пласираше за Меѓународниот натпревар по англиски јазик Hippo кој ќе се одржи на 11-12 мај 2019 година во Италија.

Листата на сите финалисти можете да ја погледнете на следниот линк

http://www.hippo-competition.org/eng/results.html

МИМО-заедничка работилница на тема “Обичаи и традиција поврзани со празникот Велигден”

На 25.04.2019 година се одржа МИМО-заедничка работилница со партнер училиштето ОУ”Алија Авдовиќ”.  Учество земаа учениците од III-1 одделение со наставничките Магдалена Петреска и Ирена Ангелкоска Панова и ученици од III одделение од партнер училиштето со нивната наставничка и психологот.

Темата на заедничката работилница беше “Обичаи и традиција поврзани со празникот Велигден”. При тоа учениците покрај што се запознаа со тоа каков празник е Велигден и зошто се празнува, изработуваа велигденски украси, се дружеа и соработуваа.

Регионален натпревар по природни науки и биологија

На 23.03.2019 година во ООУ „Александар Македонски“ Скопје се одржа Регионалниот натпревар по биологија и природни науки. На овој натпревар нашит ученици ги покажаа следнте резултати:
Природни науки IV одделение
 • Александар Цветковски IV-1 одд III награда
 • Мила Манева IV-4 одд III награда
 • Александра Митеска IV-3 одд III награда
 • Тамара Ѓорѓиевска IV-5 одд III награда
 • Михаела Георгиевска IV-1 одд III награда
 • Тодор Чунгурски IV-2 одд Пофалница
 • Михаил Мицковски IV-5 одд Пофалница
 • Гаврил Азманов  IV-2 одд Пофалница
 • Калин Дончевски IV-5 одд Пофалница
Природни науки V одделение
 • Ива Бошеска II награда
 • Марко Колевски III награда
 • Андреа Лукарова III награда
 • Ана Радеска III награда
 • Дамјан Илиоски III награда
 • Павел Ваневски Пофалница
 • Ангела Ристовска Пофалница
 • Евгенија Велкова Пофалница
Природни науки VI одделение
 • Теона Треневска VI-5 II награда
 • Катерина Ивановска VI-6 II награда
 • Деана Стојановска VI-4 III награда
 • Марко Бишкоски VI-1 III награда
 • Сара Костова VI-1 III награда
 • Горјан Азманов VI-1 Пофалница
 • Ана Гривчевска VI-4 Пофалница
 • Амра Пепиќ VI-5 Пофалница
 • Филип Бишкоски VI-1 Пофалница
Биологија VII одделение
 • Драгниќ Миа III награда VII-4
 • Кочов Димитрија Пофалница VII-4
 • Коцева Теодора Учествов VII-1
 • Каевска Анастасија Учество VII-1
 • Ѓуровски Теодор Учество VII-2
 • Блажевска Сара Учество VII-2
Биологија VIII одделение
 • Станчева Марија II награда VIII-3
 • Стефановска Мариела III награда VIII-4
 • Атанасовска Дафне III награда VIII-3
 • Велкоски Славчо III награда VIII-4
 • Чангарлиева Ангела III награда VIII-3
 • Секуловка Вања III награда VIII-2
 • Кантурска Петра Пофалница VIII-3
Биологија IX оддление
 • Марија Арџалиева IX-4 II награда
 • Мила Спасевска IX-6 III награда
 • Мила Стојановска IX-1 Пофалница
 • Мила Терзовска IX-1 Пофалница