Daily Archives: 11/05/2019

Стоп за корупцијата

Во рамките на проектот “Антикорупциска едукација на учениците од основните училишта” учениците Анастасија Илиевска, Лина Павловска, Ива Даутовска, Марија Саралиевска и Влатко Нешковски од VIII-5 одд. креираа видео со наслов “Стоп на корупцијата”. Целта на видеото е подигање на свеста дека корупцијата не е единствениот начин да се постигне некаква сец, туку најлесниот.

Државен натпревар по англиски јазик

На ден 11.05.2019 година се одржа државниот натпревар по англиски јазик организиран од страна на Асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на РМ-ЕЛТАМ во просториите на Универзитетот ФОН. Учениците ги освоија следните резултати:

VI одделение

  • III (трето) место – Сара Костова VI-1 одд. 98 поени
  • VI (шесто) место – Теона Тренеска VI-5 одд. 95 поени

Ментор: Љубица Ружинска

VIII одделение

  • V (петто) место – Милијана Стојановиќ VIII одд. 91 поен

Ментор: Мирослава Павлова Аневска