Daily Archives: 06/11/2019

Општински натпревар ППЗ

На 05.11.2019 година се одржа 35 општински натпревар по ППЗ. Екипата од ООУ„Лазо Ангеловски“, составена од учениците Анастасија Симовиќ, 9 – 5 одд. Теодора Коцева, 8 – 1 одд. и Стефанија Минова 8 – 1 одд. имаа успешно учество, под менторство на наставникот по физика  Жаклина Колевска.

Активности по повод патрониот празник на училиштето

По повод патрониот празник на училиштето во периодот од 25.10-01.11.2019 година се реализираа низа активности и тоа:

  • 25.10.2019 година – Игри без граници за учениците од одделенска настава
  • 25 и 29.10.2019 година – Спортски денови (одбојка и кошарка) за учениците од предметна настава
  • 30.10.2019 година – Ликовен хепенинг
  • 01.11.2019 година – положување на цвеќе пред бистата на Лазо Ангеловски

На 30.10.2019 година се одржа и традиционалното литературно читање. Свои лични творби читаа наградените ученици на литературниот конкурс.

Предметна настава

  • 1 МЕСТО -Елена Блажева ментор-Маја Стојановска
  • 2 МЕСТО-Дафне Атанасовска ментор-Костадинка Поповска
  • 3 МЕСТО-Катерина Иванова ментор-Валентина Петрова

Одделенска настава

  • 1 МЕСТО-Давид Симоски ментори-Петранка Крстева и Теодора Шалева
  • 2. МЕСТО-Диона Боримечкоска ментори- Петранка Крстева и Теодора Шалева
  • 3 МЕСТО-Матеа Николоска ментор-Грозданка Крстевска

На 31.10.2019 година, во аулата на ООУ„Лазо Ангеловски“, традиционално, се одржа и приредба по повод патрониот празник на училиштето. Претставата, во вид на мјузкл, под мотото „Ние децата сакаме….“, ја изведоа учениците-членови на драмската секција и хорот при ООУ„Лазо Ангеловски“, Скопје пред многубројната публика составена од соученици, родители, наставници и локалното население. Преку прекрасната глума, игра и песна, учениците се забавуваа, ги презентираа своите вештини и добија огромен аплауз од публиката.

Видео запис од мјузкл „Ние децата сакаме….“