Monthly Archives: February 2020

Победници на интернационалниот натпревар за дигитален постер за побезбеден интернет

Во периодот од  9-11.02.2020 година се организираше интернационалниот натпревар за избор на дигитален постер за побезбеден интернет во рамките на ЕРАЗМУС+ КА229 проектот „Млади новинари денес – одговорни дигитални граѓани утре“  на кој од сите 5 држави учествуваа 15 постери (трите најдобри од секое училиште-партнер).

Според онлајн гласовите на комисијата составена од 2 наставници од секое училиште, избрани се најдобрите 3 постери. Постерот со најголем број на гласови е од нашето училиште, односно победник е постерот на Марко Секуловски од VIII-3 одд. На второ место е постерот од ученик од училиштето од Романија, а на трето место е постерот од ученик од Шпанија.

На линкот можете да ги погледнете сите 15 постери кои учествуваа во интернационалниот натпревар:

https://youngjournalists.home.blog/2020/02/09/contest-for-digital-posters-safer-internet-day/

а следниот линк и трите победнички постери:

https://youngjournalists.home.blog/2020/02/14/the-best-is-poster-number-8-of-a-student-from-nort-macedonia/

 

Училишни натпревари по француски јазик

На  училишниот натпревар за Олимпијади на 12.02.2020 год. учениците ги постигнаа следните резултати:

 • прво место – Петра Кантурска IX-3 одд.
 • второ место – Сара Бурнеска IX-2 одд.
 • трето место – Јована Максимовска IX-1 одд.

На училишниот натпревар за Писмен состав:

 • прво место- Сара Стефанова VIII-3 одд.
 • второ место – Марта Стојковска  VIII-3 одд.
 • трето место – Гала  Додевска VIII-3 одд.

Училишен натпревар по математика

На училишниот натпревар по математика учениците ги постигнаа следните резултати:

III одд.

 • 1 награда - Андреј Тошевски
 • 2 награда - Доротеа Барбутова
 • 3 награда - Јована Жарки

IV одд.

 • 1 награда - Павел Зафировски
 • 2 награда - Ангел Биндев
 • 3 награда - Јована Михајлова

V одд.

 • 1 награда - Александра Митеска
 • 2 награда - Натали Ценавска
 • 3 награда - Андреј Цветковски

VI одд.

 • 1 награда - Ана Радеска
 • 2 награда - Ива Бошеска
 • 3 награда - Ангела Ристовска

VII одд.

 • 1 награда - Мила Петреска
 • 2 награда - Даријан Атанасовски
 • 3 награда - Сара Митевска

VIII одд.

 • 1 награда - Миа Драгниќ
 • 2 награда - Марта Стојковска
 • 3 награда - Марија Митовска

IX одд.

 • 1 награда - Милијана Стојановиќ
 • 2 награда - Марија Станчева
 • 3 награда - Андреј Ламбевски

Општински натпревар по географија

На 09.02.2020 год. се одржа општински натпревар по географија. Учениците ги постигнаа следните резултати:

VI одделение:

 • прво место – Филип Живков  VI-1 одд.
 • прва награда – Марко Колевски VI-6 одд.
 • прва награда – Деа Јаначковска VI-2 одд

VII одделение:

 • прва награда – Катерина Иванова VII-6 одд.
 • втора награда – Сара Костова  VII-1 одд.
 • втора награда – СофијаТасиќ VII-6 одд.

VIII одделение:

 • трето место -Марија Поповска VIII-1 одд.
 • прва награда – Гала Додевска VIII-3 одд.

Сите ученици продолжуваат на регионален натпревар.

Ментори: Марина Кујунџиева, Ане Аврамовска и Јулијана Максимовска

Општински натпревар по физика

Општинскиот натпревар по физика се одржа на  01.02.2020 год. во ООУ„Блаже Конески“.
Со награда од државен натпревар минатата година (2018/2019) директно се пласирани учениците: Стојановиќ Милијана  IX-4 одд. Стефановска Мариела IX-4 одд. и Станчева Марија IX-3 одд.
Од општинскиот натпревар (2019/2020) се пласираа: Давитковска Марија IX-2 одд., Соколовска Тамара IX-3 одд., Блажева Ивана, Мицева Нена, Коцева Теодора, Џуговска Ања од VIII-1 одд., Христовска Анастасија, Додевска Гала, Стојковска Марта од VIII-3 одд. и Кочов Димитри, Митовска Марија, Драгниќ Миа од VIII-4 одд.
Ментор: Жаклина Колевска