Daily Archives: 08/02/2020

Општински натпревар по физика

Општинскиот натпревар по физика се одржа на  01.02.2020 год. во ООУ„Блаже Конески“.
Со награда од државен натпревар минатата година (2018/2019) директно се пласирани учениците: Стојановиќ Милијана  IX-4 одд. Стефановска Мариела IX-4 одд. и Станчева Марија IX-3 одд.
Од општинскиот натпревар (2019/2020) се пласираа: Давитковска Марија IX-2 одд., Соколовска Тамара IX-3 одд., Блажева Ивана, Мицева Нена, Коцева Теодора, Џуговска Ања од VIII-1 одд., Христовска Анастасија, Додевска Гала, Стојковска Марта од VIII-3 одд. и Кочов Димитри, Митовска Марија, Драгниќ Миа од VIII-4 одд.
Ментор: Жаклина Колевска