Daily Archives: 12/02/2020

Училишни натпревари по француски јазик

На  училишниот натпревар за Олимпијади на 12.02.2020 год. учениците ги постигнаа следните резултати:

 • прво место – Петра Кантурска IX-3 одд.
 • второ место – Сара Бурнеска IX-2 одд.
 • трето место – Јована Максимовска IX-1 одд.

На училишниот натпревар за Писмен состав:

 • прво место- Сара Стефанова VIII-3 одд.
 • второ место – Марта Стојковска  VIII-3 одд.
 • трето место – Гала  Додевска VIII-3 одд.

Училишен натпревар по математика

На училишниот натпревар по математика учениците ги постигнаа следните резултати:

III одд.

 • 1 награда - Андреј Тошевски
 • 2 награда - Доротеа Барбутова
 • 3 награда - Јована Жарки

IV одд.

 • 1 награда - Павел Зафировски
 • 2 награда - Ангел Биндев
 • 3 награда - Јована Михајлова

V одд.

 • 1 награда - Александра Митеска
 • 2 награда - Натали Ценавска
 • 3 награда - Андреј Цветковски

VI одд.

 • 1 награда - Ана Радеска
 • 2 награда - Ива Бошеска
 • 3 награда - Ангела Ристовска

VII одд.

 • 1 награда - Мила Петреска
 • 2 награда - Даријан Атанасовски
 • 3 награда - Сара Митевска

VIII одд.

 • 1 награда - Миа Драгниќ
 • 2 награда - Марта Стојковска
 • 3 награда - Марија Митовска

IX одд.

 • 1 награда - Милијана Стојановиќ
 • 2 награда - Марија Станчева
 • 3 награда - Андреј Ламбевски