Daily Archives: 05/07/2020

Регионален натпревар по математика

На 4.07.2020 год. се одржа Регионалниот натпревар по математика кој беше спроведен онлајн. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

IV одделение

  • III награда - Никола Зорески (ментор Магдалена Петреска)

V одделение

  • III награда - Натали Ценевска (ментор Весна Мирческа)

VI одделение

  • I награда - Ана Радеска, Ива Бошеска, Анастасија Пецевска (ментор Лолита Трајковска)
  • II награда - Ема Котевска (ментор Елена Кузманова)
  • III награда - Горазд Андоновски (ментор Лолита Трајковска)

VII одделение

  • II награда - Теона Тренеска (ментор Даниела Давковска), Сара Митевска (ментор Радмила Гиговска)

VIII одделение

  • III награда - Марта Стојковска (ментор Елена Кузманова)

IX одделение

  • I награда - Милијана Стојановиќ, Марија Станчева (ментор Вангелица Поповска)