Daily Archives: 09/11/2020

Државен натпревар по биологија и природни науки

На Државениот натпревар по биологија и природни науки кој се одржа онлајн на 28.09.2020 година, учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

Природни науки

IV одделение

 • сертификат за постигнат особен успех на натпреварите по природни науки во 2020 година на надобро рангираните учесници – Марија Талеска (ментор: Екатерина Геговска)
 • втора награда – Марија Талеска (ментор: Екатерина Геговска)
 • трета награда – Филип Горгијев (ментор: Магдалена Петреска)
 • пофалница – Никола Зорески (ментор: Магдалена Петреска), Сара Драгниќ (ментор: Екатерина Геговска), Ива Мицева (ментор: Екатерина Геговска)
 • учество – Теона Џуговска (ментор: Екатерина Геговска), Лука Костадиноски (ментор: Гордана Југрева)

VI одделение (ментор Весна Јорданова)

 • второ место - Марко Колевски, Ива Божеска
 • трето место - Ана Радеска
 • пофалница - Андреа Лукарова, Деа Јаначковска
 • учество - Павел Ваневски

Биологија

VII одделение (ментор Весна Јорданова)

 • прво место - Теона Тренеска
 • трето место - Катерина Иванова

VIII одделение (ментор Цветанка Малческа)

 • учество - Гала Додевска, Марија Поповска

IX одделение (ментор Цветанка Малческа)

 • второ место и специјален сертификт  од ДБМ  за постигнат особен успех на натпреварите по биологија во 2020 год. - Марија Станчева