Daily Archives: 09/02/2021

Училиштен литературен конкурс на тема: „Милоста кон мајчиниот јазик – наш долг и свето право“

По повод одбележувањето на 21 Февруари – Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, во рамките на училишната библиотека се распишува литературен конкурс на тема: „Милоста кон мајчиниот јазик – наш долг и свето право“. На конкурсот може да се пријават учениците од III до IX одд. Потребните информации се дадени во подолу.

148726798_243741607363685_5986472764031456182_n