Monthly Archives: April 2023

Младите франкофони од OОУ ”Лазо Ангеловски” продолжуваат со успесите

Учениците Александар Цветковски од 8 -1 одд. и ученичката Ема Котевска од 9-5 одд., под менторство на проф. Слаѓана Крстевска, присуствуваа на свеченото доделување на дипломите од сите државни натпревари по француски јазик, организирани во текот на учебната 2022 / 2023 година. Свеченоста се одржа на 22 април 2023 година во хотелот Холидеј Ин.
Во истата прилика ученичката Ема Котевска се претстави и на финалниот дел од државниот натпревар во француска шансона со песната ”Premier amour” од Nour и постигна одлични резултати.
Учениците беа наградени за постигнатите успеси со медали и со престој на еднонеделен летен франкофонски камп, организиран од фондацијата Bel Ideal од Франција. Кампот ќе се одржи во месец јуни 2023 година во Михајлово.

Регионален натпревар по биологија и природни науки

Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за IV одделение одржан на 10 април 2023 година.
1 награда
 • Јана Колевска IV-6 ментор Билјана Колевска
2 награда
 • Лина Митева IV-6 ментор Билјана Колевска
 • Илина Антовска IV-6 ментор Билјана Колевска
3 награда
 • Тео Илиевски IV-3 ментор Жанета Митровска
 • Мина Додевска IV-3 ментор Жанета Митровска
 • Сара Пановска IV-6 ментор Билјана Колевска
 • Никола Размовски IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Ангел Стевков IV-4 ментор Славица Стојановска
 • Васили Кацхински IV–2 ментор Мирјана Смилевска
 • Лука Стошевски IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
 • Дина Цекова IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
 • Јована Илиевска IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
пофалница
 • Ивана Илиевска IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Калин Наунов IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Ведран Ацковски IV–2 ментор Мирјана Смилевска
 • Михаела Ристовска IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за V одделение одржан на 10 април 2023 година.
1 награда
 • Ива Котевска V-1
2 награда
 • Јаков Несторовски V-1
3 награда
 • Сара Богатинова V-3
 • Филип Цоковски V-4
 • Војдан Ѓорѓиоски V-2
 • Дамјан Сековски V-2
 • Теофил Сачкарски V-4
 • Филип Трифунов V-5
 • Ведран Салџиевски V-4
 • Кирјана Димитровска V-3
 • Јована Радосављев V-1
 • Стефан Радевски V-2
пофалница
 • Доминика Иванов  V-3
 • Филип Панајотов V-5
 • Калина Миленковска V-5
Наставник ментор: Мартина Неделковска
Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за VI одделение одржан на 10 април 2023 година.
2 награда
 • Нина Панчевска VI-2
 • Милан Здравковски VI-1
3 награда
 • Ана Станчева VI-1
 • Лина Соколова VI-2
 • Софија Ристиќ VI-3
 • Калина Поповска VI-2
пофалница
 • Ангелина Митрева VI-2

Наставник ментор: Весна Јорданова

Резултати од Регионален натпревар по Биологија за VII одделение одржан на 7 април 2023 година.
2 награда
 • Никола Зорески VII-1
 • Aна Цијевска VII-1
 • Павел Зафировски VII-3
3 награда
 • Ведран Николиќ VII-4
 • Софија Нинеска VII-5
 • Никола Делиниколов VII-1
 • Арсен Секуловски VII-1
 • Филип Горгијев VII-1
 • Дејана Стојменовиќ VII-1
 • Лука Костадиноски VII-3
 • Сара Драгниќ VII-5
 • Марија Кузмановска VII-1
пофалница
 • Игор Димоски VII-5
 • Теодора Маневска VII-2
Наставник ментор: Донка Митева
Резултати од Регионален натпревар по Биологија за VIII одделение одржан на 7 април 2023 година.
2 награда
 • Александар Цветковски VIII-1
3 награда
 •  Магдалена Ночевска VIII-3
 •  Гаврил Азманов VIII-2
 • Марко Панчевски VIII-4
 • Дарија Митровска VIII-3
 • Александра Митеска VIII-3
 • Дамјан Кузмановски VIII-4
 • Константин Брајаноски VIII-5
 • Анастасија Шеретова VIII-5
пофалница
 • Лука Анастасов VIII-1
 • Виктор Мисаиловски VIII-1
 • Максим Велкоски VIII-5
 • Исидора Павловска VIII-3
Наставник ментор: Донка Митева
Резултати од Регионален натпревар по Биологија за IX одделение одржан на  7 април 2023 година.
1 награда
 • Ана Радеска IX-2
3 награда
 • Марко Колевски IX-6
 • Ива Бошеска IX-2
 • Драгана Кимова IX-4
пофалница
 • Лина Крстеска IX-4
 • Мила Јованоска IX-1
Наставник ментор: Весна Јорданова и Мартина Неделковска

Државен натпревар по француски јазик Олимпијади 2023

На 8.04.2023 година на државниот натпревар по француски јазик Олимпијади 2023, кој се одржа во ООУ ,,Димитар Миладинов”, младите франкофони од VIII и IX одделение достојно го претставија нашето училиште и покажаа одлично познавање на францускиот јазик.

Постигнати резултати:

1 место – Александар Цветковски VIII-1 одд
2 место – Ема Котевска IX-5 пдд
пофалница – Марко Чиплакоски VIII-3 одд