Концерт на гудачки квартет

На ден 26.2.2016 година во ООУ„Лазо Ангеловски“ се одржа првиот од четирите концерти на класична музика наменети за деца во организација на Пламенка Трајковска-мали камерни состави во рамките на проектот „Класика за деца“. Концертот насловен како „Гудачки квартет во наше маало“ за учениците претставуваше вистинско уживање и побуди посебен интерес за гудачките музички инструменти.

12799305_10208893154708761_5202665553586864982_n 12745862_10208893059666385_5254405075719740963_n 10626602_10208893061586433_8651735440929833828_n 10357247_10208893128428104_2036678199616156207_n