Меѓународниот ликовен конкурс „Пријателство“

На меѓународниот ликовен конкурс „Пријателство“ оддржан во Стара Загора – Бугарија , Алек Атанасовски и Ана Гривчевска ученици од III-3 одд. добија диплома за најдобар цртеж во многу голема конкуренција, а осум ученици: Лола Михајлова, Матеја Крстевска, Горјан Азманов, Филип Бишкоски, Теона Николова, Вероника Кочовска, Марко Бишкоски и Ксенија Соклевска добија диплома за учество во меѓународниот конкурс.
Учениците работеа под менторство на Марија Матеева- одделенски наставник и Драгана Николова– одделенски наставник. Конкурсот беше организиран од Галерија Галас Арт.

13310342_626085350902839_1843738366021967761_n 13342929_626085354236172_3880222441657849998_n