Државен натпревар по спелување по француски јазик

На ден 3.12.2016г. се одржа државниот натпревар по спелување по француски јазик. Анастасија Краљевска од VII-3 одд. се пласираше на 4-то место, а Мариела Пауновска од VII-1 одд. се пласираше на 7-то место од вкупно 53 натпреварувачи.