НАТПЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ОУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“

На 15.3.2014 година во ОУ „Лазо Ангеловски“ се одржа вториот интернационален натпревар по англиски јазик „Хипо Компетишн“ во кој учествуваа 76 ученици.
Учениците се натпреваруваа во читање, слушање и пишување краток состав. Најдобрите ученици заедно со други ученици од европските земји ќе се натпреваруваат во финалето на 10-ти и 11-ти мај 2014 година во Италија.
Натпреварот е организиран од страна на Глобал хипо асоцијацијата, кој истовремено се одржува во неколку балкански земји.

natprevar-angliski