Шести интернационален натпревар по англиски јазик „Хипо“

На 23.02.2018 година во ООУ „Лазо Ангеловски“ се одржа шестиот интернационален натпревар по англиски јазик „Хипо“ во кој учествуваа 100 ученици.
Учениците се натпреваруваа во читање и слушање. Најдобрите ученици заедно со други ученици од европските земји ќе се натпреваруваат во семи-финалето на 16-ти и 17-ти март 2018 година.
Натпреварот е организиран од страна на Глобал хипо асоцијацијата, кој истовремено се одржува во неколку балкански земји.