Еко претстава

На 26.02.2018 година во ООУ„Лазо Ангеловски“ се оддржа еко претстава за учениците во соработка со ПАКОМАК, Општина Аеродром, ГРИН МЕЏИК ПРОДАКШН и илузионистот Кристиан Шопов.  Преку специјално осмислени магионичарски трикови Кристиан  им пренесе порака на децата како преку редуцирање, реупотреба и рециклирање на отпад да обезбедиме почиста животна околина за сите.

Претставата ја пороследиа учениците од прво одделение. Задоволството на нивните лица и воодшевеноста беше очигледна но, и преку оваа претстава научија како да го селектираат отпадот.