Натпревари по природни науки за IV, V и VI одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение

На 03.03.2018 година во орагнизација на ДБМ во нашето училиште беше организиран и реализиран Општински натпревар по природни науки за IV, V и  VI  одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение. На натпреварот присуствуваат 330 ученици од цела територија на Општина Аеродром.

На овој натпревар нашите ученици постигнаа завидни резултати и тоа:

IV одделение

 • IV-1  Дамјан Илиоски-3 место, Дарија Брашнарска-3 место, Огнен Славковски-пофалница
 • IV-2 Ана Радеска-прво место, Ива Бошеска-2 место, Марко Додевски-2 место
 • IV-3 Дона Арсова-пофалница, Исидора Коколанска-пофалница
 • IV-4 Лина Крстеска-2 место, Андреа Лукарова-2 место, Евгенија Велкова-пофалница
 • IV-5 Ванеса Димовска-пофалница, Давид Јосифовски-пофалница
 • IV-6 Марко Колевски-2 место, Матео Каранфилоски-3 место, Владимир Трајковиќ-пофалница

 V одделение

 • V-1 Деана Стојановска-2 место
 • V-2 Ана Ваљакова-пофалница
 • V-3 Марко Бишкоски-2 место,  Филип Бишкоски-3 место, Ана Гривчевска-3 место, Горјан Азманов-3 место, Катерина Ивановска-3 место
 • V-Сара Костова-2 место, Амра Пепиќ–пофалница, Драган Божиќ–пофалница,
 • V-5 Давор Алексиќ-3 место, Теона Ѓеорѓиева-3 место

VI одделение

 • VI–1  Анастасија Каеска–2 место, Ивана Блажева-2 место,  Стефанија Димковска-2 место, Леа Јанковска-2 место, Марија Поповска–3 место
 • VI–Додевска Гала-2 место, Стојковска Марта-2 место
 • VI–4  Драгниќ Миа-2 место,  Митовска Марија-2 место, Кочов Димитриј-2 место,  Георѓиев Марко–3 место
 • VI–5  Вељаноски Марко–3 место, Таневска Јована-пофалница

VII  одделение

 • VII-1 Максимовска Јована-2 место, Смиленовска Габриела–3 место, Трајановска Мила-3 место,  Ѓорѓиеска Јулија-пофалница
 • VII-3 Станчева Марија–2 место, Атанасовска Дафне-2 место, Соколовска Тамара–2 место, Зимбакова Ангела–3 место, Стојилевски Марко–3 место, Кантурска Петра-пофалница
 • VII-4 Стојановиќ Милијана– 1 место, Стефановска Мариела–2 место, Атанасовски Андреј–пофалница, Филиповски Борјан–пофалница, Шушкало Стефан-пофалница
 • VII-5 Свинарски Благоја–3 место, Саралиевска Марија–3 место,

VIII одделение

 • VIII  Мила Стојановска–2 место,
 • VIII  Мила Терзовска-3 место, Мила Спасевска-3 место, Теона Цоневска-3 место, Ружица Јанкуловска-3 место, Ивана Коцева-3 место, Мила Пандилевска-3 место

  IX одделение

 • IX - Бојана Кариќ–1 место
 • IX  Марија Саздовска– 2 место,  Михаела Величковска–2 место, Марија Бошковска–2 место,Карина Митрева–2 место,
 • IX Елена Стаматовска-3 место

На 15.04.2018 година во орагнизација на ДБМ  организиран и реализиран Регионален натпревар по природни науки за IV, V и  VI  одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение.

На овај натпревар постигнати се следните резултати:

VI одделение

 • VI–1 Ивана Блажева-3 место,Марија Поповска-3 место, Анастасија Каеска-3 место, Стефанија Димковска–пофалница, Леа Јанковска-пофалница
 • VI–3 Додевска Гала-3 место, Стојковска Марта-пофалница
 • VI–4 Кочов Димитриј-3 место, Митовска Марија-пофалница
 • VI–5 Вељаноски Марко-пофалница

VII  одделение

 • VII–1 Трајановска Мила-пофалница, Максимовска Јована-пофалница, Смиленовска Габриела-учество
 • VII–3 Станчева Марија-3 место  Атанасовска Дафне-пофалница, Соколовска Тамара- пофалница, Зимбакова Ангела-пофалница, Стојилевски Марко-учество
 • VII–4 Стефановска Мариела-учество
 • VII–5 Саралиевска Марија-пофалница, Свинарски Благоја-учество

На 20.05.2018 година во орагнизација на ДБМ на ПМФ беше реализиран Државен  натпревар по природни науки за IV, V и  VI  одделение и биологија за VII, VIII и IX одделение.

Ученичката Марија Станчева од VII–3 одделение освои 1 место.