Сообраќајно-воспитната акција „Поддржуваме безбедна иднина“

На ден 09.11.2018 година се реализираше сообраќајно-воспитната акција „Поддржуваме безбедна иднина“ пред трговскиот центар „Капитол мол“ во Општина Аеродром.
Оваа акција е дел од едукативните проекти од областа на сообраќајот, во кои се вклучени ученици од седмо и осмо одделение од ООУ „Лазо Ангеловски“ и „Димитар Македонски“.
Специјално формираните училишни сообраќајни единици составени од ученици од овие две основни училишта  имаа посебна улога во однос на регулирањето на сообраќајот, под надзор на полициските службеници.
Акцијата ја спроведува Одделението за превенција при СВР – Скопје во соработка со Општина Аеродром и компанијата „Пнеуматик“.