Резултати од првиот круг од Интернационалниот натпревар по англиски јазик Hippo 2019

На ден 22.02.2019 година во нашето училиште се одржа првиот круг од Интернационалниот натпревар по англиски јазик Hippo 2019.  На натпреварор учество земаа  127 ученици од V-IX одд. кои се натпреваруваа во 3 категории.

Според освоените бодови, во вториот круг кој ќе се одржи на 31.03.2019 година во Струга продолжуваат следните ученици:

Hippo 1

 • Анастасија Пецевска
 • Ева Георѓиевска
 • Деа Јаначковска
 • Ана Ваљакова
 • Јована Манчевска
 • Сара Костова
 • Теодора Павловска
 • Горјан Азманов
 • Ведран Чичов
 • Карло Тодоровски
 • Ања Атанасова
 • Бодан Коневски

Hippo 2

 • Марија Поповска
 • Теодора Коцева
 • Мила Петроска
 • Ања Арсовска
 • Марко Георгиев
 • Ева Костенчева

Hippo 3

 • Бисера Ѓуровска
 • Лина Гиразова
 • Марија Саралиевска
 • Илина Николовска
 • Никола Вељановски
 • Евгенија Неделкова
 • Дарија Димоска

Сите резултати од првиот круг можете да ги погледнете на следната веб страна.