Општински натпревар по англиски јазик

На 23.03 2019 година беше одржан општинскиот натпревари по англиски јазик. Учениците од нашето училиште ги освоија следните резултати:

V одделение

  • четврто место: Ема Котевска V-5 одд
  • петто место: Андреј Георгиевски V-4 одд

Ментор: Емица Здравев

VI одделение

  • прво место: Теона Тренеска VI-5 одд – продолжува на регионален натпревар
  • второ место: Сара Костова VI-1 одд - продолжува на регионален натпревар

Ментор: Љубица Ружинска

VII одделение

  • прво место: Миа Драгниќ VII-4 одд - продолжува на регионален натпревар
  • учеството: Марија Митовска VII-4 одд

Ментор: Маја Тенев

VIII одделение

  • прво место: Милијана Стојановиќ - продолжува на регионален натпревар
  • второ место: Мартина Јаначковска - продолжува на регионален натпревар

Ментор: Мирослава П. Аневска

IX одделение

  • учеството: Теона Цоневска IX-1 одд
  • учеството: Ивана Андоновиќ IX-5 одд

Ментор: Морфа Петровска