Регионален натпревар по германски јазик

На регионалниот натпревар по германски јазик, организиран од страна на Здружението на наставници по германски јазик што се одржа на 06.04.2019 година, ученичката Марија Златаноска од VIII-4 одд. освои 94 од можни 100 поени и со тоа се пласираше за учество на државниот натпревар по германски јазик што ќе се одржи на 23.04.2019 година.