Меѓународниот натпревар по англиски јазик Hippo

На 12.05.2019 година. во Италија се одржа седмиот по ред Меѓународен натпревар по англиски јазик HIPPO. Ученичката Лина Гиразова од IX одделение го освои третото место во категоријата HIPPO 3 меѓу 35 финалисти од различни земји.