Европска недела на мобилност 2019-ПЕШАЧИ СО НАС!

На 20.09.2019 година во ООУ”Лазо Ангеловски” се реализираа активности по повод Европската недела на мобилност 2019 Учениците од одделенска настава со своите наставници го одбележаа денот со пешачење по  Детската улица ,,Тоше Проески”. Целта на Европскста недела на мобилност да се потикнат учениците и граѓаните да ги променат навиките и почесто да користат активни начини на движење или да го комбинираат пешачењето и возењето велосипед со користење на јавниот транспорт.

Во рамките на Еко-секцијата која се реализира во училиштето  учениците пишуваа пораки за придобивките од пешачењето, го уредуваа училишното пано, изработија боенки и смислуваа пораки по повод неделата на мобилност.

Преку активностите учениците ја формираат и развиваат својата свест за здрав живот и рекреација, ги развиваат здравите навики  се поттикнуваат на љубов кон природата и водење грижа за своето здравје.