Кендо презентација

 

kendo

 

На 11.02.2015г. во Спортскиот центар ”Ново лисиче”се одржа традиционалната средба меѓу учениците на нашето училиште и јапонското друштво”Џајка”.На оваа средба се промовираше јапонската вештина кендо од страна на Златко    Кеско .     Учениците од третите одделенија со наставничките Емилија Христова и Роберта Јордановска беа интерактивно вклучени во промоцијата на оваа древна јапонска вештина.Следната година нашата држава ќре биде домаќин на европското првенство во кендо.