Карневал во Прилеп “Прочка”

20150222_082547[1]

 

Во 6 града во Македонија, во 12  основни училишта, се изучува германски јазик од 1 одделение. Меѓу овие е и нашето училиште „Лазо Ангеловски“ од Скопје кое учествуваше на карневалот во Прилеп „Прочка“ на 22.02.2015г.Сите заедно за прв пат на овој карневал настапија под логото ДАКЛ 1 односно Германски јазик од 1 одделение, проект поддржан од Гете институт и МОН.

Осмоодделенците,со наставничката по германски јазик Симона Чиковска-Зафировска  го претставија најдобриот клуб во Бундеслигата,Баерн-Минхен.

Така децата ни покажаа дека германскиот јазик воопшто не е тежок, ако заедно се движиме.