Олимпијада по француски јазик

На регионалниот натпревар-Олимпијада по француски јазик -за 2015 г. во категорија на ученици од IX одделение, овие ученици се квалификуваа  за државен натпревар.Ива Угриновска освои прво место, Евгенија Стефановска освои второ место и Александар Трендов четврто место.На учениците им посакуваме многу среќа и успех во понатамошните натпреварувања.