Успеси на секцијата по француски јазик

 

По повод Деновите на Франкофонијата во Македонија се претставија младите танчери оо француската секција.Деновите на Франкофонијата во нашето училиште беа одбележани со ликовна изложба.Ученикот Андреј Талески освои второ место на државниот натпревар по speling. Ученичката Ива Угриновска освои трето место на Олимпијада по француски јазик и четврто место на државен натпревар по диктат.Младите музичари Николина и Иван се претставија со песната La derniere danse-Indila на Франкофонската вечер во Домот на АРМ.

Ова се само највпечатливите моменти од активностите и успесите на секцијата по француски јазик во нашето училиште.

francuski francuski2 francuski3 francuski4 francuski 1