Учество на натпревари и освоени награди 2022/2023

Државен натпревар по математика

FB_IMG_1685385010578

Натпревари по музичко образование

Училишниот Хор на нашето училиште се натпреваруваше на општински и регионален натпревар во Хорови одрганизиран од страна на ЗМП и во голема конкуренција се закити со 2 место.Честитки до учениците и наставничката Тања Крстевска за постигнатиот успех.

Мандолинскиот оркестар на нашето училиште, постигна голем успех, со освојување на 1 место на Регионалниот натпревар со 98 бода и заслужен пласман на Државниот натпревар на оркестри во Валандово, организиран од Здружението на Музички педагози, каде што освои 1 место со 92 бода. Честитки до учениците и до наставничката по музичко образование Наташа Димоска за постигнатиот успех.

Учениците Калина Антовска IX-6 одд. Доротеа Барбутова VI-3 одд. и Александра Митевска VIII-3 одд. под менторство на наставничката по Музичко образование Тања Крстевска постигнаа голем успех на општинскиот и регионалниот натпревар организиран од страна на ЗМП во категорија Вокални интерпретатори и го освоија 1 место и се здобија со пласман на ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР кој се одржа во Прилеп на ден 06.05.2023 во Домот на културата,и ги постигнаа следните резултати.

 • Калина Антовска 1 место-99 бода
 • Доротеа Барбутова 1 место-91 бод
 • Александра Митевска 2 место-83 бода.

Државен натпревари по англиски јазик

На 6.05.2023 година се одржа Државниот натпревар по англиски јазик. Нашето училиште беше домаќин на овој натпревар.

Учениците ги освоија следните резултати:

V одд
Наставник-ментор: Маја Тенев
21 место – Андреа Гривчевска (V-4 одд)
22 место – Филип Панајотов (V-5 одд)
VI одд
Наставник-ментор: Љубица Ружинска
7 место – Доротеа Барбурова (VI-3 одд)
17 место – Тео Велески (VI-5 одд)
VIII одд
Наставник-ментор: Мирослава Павлова-Аневска
13 место – Ведран Неделковски (VIII-5 одд)
26 место – Михаил Мицковски (VIII-5 одд)
IX одд
Наставник-ментор: Морфа Петровска
11 место – Ева Георгиевска (IX-3 одд)

Регионален натпревар по биологија и природни науки 

Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за IV одделение одржан на 10 април 2023 година.
1 награда
 • Јана Колевска IV-6 ментор Билјана Колевска
2 награда
 • Лина Митева IV-6 ментор Билјана Колевска
 • Илина Антовска IV-6 ментор Билјана Колевска
3 награда
 • Тео Илиевски IV-3 ментор Жанета Митровска
 • Мина Додевска IV-3 ментор Жанета Митровска
 • Сара Пановска IV-6 ментор Билјана Колевска
 • Никола Размовски IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Ангел Стевков IV-4 ментор Славица Стојановска
 • Васили Кацхински IV–2 ментор Мирјана Смилевска
 • Лука Стошевски IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
 • Дина Цекова IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
 • Јована Илиевска IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
пофалница
 • Ивана Илиевска IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Калин Наунов IV–1 ментор Снежана Петреска
 • Ведран Ацковски IV–2 ментор Мирјана Смилевска
 • Михаела Ристовска IV–5 ментор Лилјана Вурмеска
Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за V одделение одржан на 10 април 2023 година.
1 награда
 • Ива Котевска V-1
2 награда
 • Јаков Несторовски V-1
3 награда
 • Сара Богатинова V-3
 • Филип Цоковски V-4
 • Војдан Ѓорѓиоски V-2
 • Дамјан Сековски V-2
 • Теофил Сачкарски V-4
 • Филип Трифунов V-5
 • Ведран Салџиевски V-4
 • Кирјана Димитровска V-3
 • Јована Радосављев V-1
 • Стефан Радевски V-2
пофалница
 • Доминика Иванов  V-3
 • Филип Панајотов V-5
 • Калина Миленковска V-5
Наставник ментор: Мартина Неделковска
Резултати од Регионален натпревар по Природни науки за VI одделение одржан на 10 април 2023 година.
2 награда
 • Нина Панчевска VI-2
 • Милан Здравковски VI-1
3 награда
 • Ана Станчева VI-1
 • Лина Соколова VI-2
 • Софија Ристиќ VI-3
 • Калина Поповска VI-2
пофалница
 • Ангелина Митрева VI-2

Наставник ментор: Весна Јорданова

Резултати од Регионален натпревар по Биологија за VII одделение одржан на 7 април 2023 година.
2 награда
 • Никола Зорески VII-1
 • Aна Цијевска VII-1
 • Павел Зафировски VII-3
3 награда
 • Ведран Николиќ VII-4
 • Софија Нинеска VII-5
 • Никола Делиниколов VII-1
 • Арсен Секуловски VII-1
 • Филип Горгијев VII-1
 • Дејана Стојменовиќ VII-1
 • Лука Костадиноски VII-3
 • Сара Драгниќ VII-5
 • Марија Кузмановска VII-1
пофалница
 • Игор Димоски VII-5
 • Теодора Маневска VII-2
Наставник ментор: Донка Митева
Резултати од Регионален натпревар по Биологија за VIII одделение одржан на 7 април 2023 година.
2 награда
 • Александар Цветковски VIII-1
3 награда
 •  Магдалена Ночевска VIII-3
 •  Гаврил Азманов VIII-2
 • Марко Панчевски VIII-4
 • Дарија Митровска VIII-3
 • Александра Митеска VIII-3
 • Дамјан Кузмановски VIII-4
 • Константин Брајаноски VIII-5
 • Анастасија Шеретова VIII-5
пофалница
 • Лука Анастасов VIII-1
 • Виктор Мисаиловски VIII-1
 • Максим Велкоски VIII-5
 • Исидора Павловска VIII-3
Наставник ментор: Донка Митева
Резултати од Регионален натпревар по Биологија за IX одделение одржан на  7 април 2023 година.
1 награда
 • Ана Радеска IX-2
3 награда
 • Марко Колевски IX-6
 • Ива Бошеска IX-2
 • Драгана Кимова IX-4
пофалница
 • Лина Крстеска IX-4
 • Мила Јованоска IX-1
Наставник ментор: Весна Јорданова и Мартина Неделковска

Државен натпревар по француски јазик Олимпијади 2023

На 8.04.2023 година на државниот натпревар по француски јазик Олимпијади 2023, кој се одржа во ООУ ,,Димитар Миладинов”, младите франкофони од VIII и IX одделение достојно го претставија нашето училиште и покажаа одлично познавање на францускиот јазик.

Постигнати резултати:

1 место – Александар Цветковски VIII-1 одд
2 место – Ема Котевска IX-5 пдд
пофалница – Марко Чиплакоски VIII-3 одд

Регионални натпревари по англиски јазик

На 8.04.2023 година се одржа Регионалниот натпревар по англиски јазик. Учениците ги освоија следните резултати:

V одд
Наставник-ментор: Маја Тенев
1 место – Филип Панајотов (V-5 одд)
2 место – Андреа Гривчевска (V-4 одд)
VI одд
Наставник-ментор: Љубица Ружинска
2 место – Тео Велески (VI-5 одд)
2 место – Доротеа Барбурова (VI-3 одд)
VII одд
Наставник-ментор: Оливера Доновски
2 место – Мила Зарлинова (VII-2 одд)
2 место – Павел Зафировски (VII-3 одд)
VIII одд
Наставник-ментор: Мирослава Павлова-Аневска
2 место – Ведран Неделковски (VIII-5 одд)
2 место – Михаил Мицковски (VIII-5 одд)
IX одд
Наставник-ментор: Морфа Петровска
1 место – Ева Георгиевска (IX-3 одд)

Натпревар во изразно читање по француски јазик

На финалниот натпревар во изразно читање по француски јазик, кој се одржа на 01.04.2023 година во Кинотеката на Северна Македонија, ученикот Александар Цветковски од 8-1 одделение освои 1 место во категоријата основци.

 download

Натпревари по француски јазик

Натпреварот Олимпијади 2023 се оддржа на ден 25.03.2023 година во просториите на гимназијата ” Раде Јовчевски – Корчагин” и на истиот учествуваа ученици од 8 и 9 одделение.
Од нашето училиште учествуваа следниве ученици:
Александар Цветковски 8-1 одд.
Марко Чиплакоски 8-3 одд.
Ема Котевска 9-5 одд.
Постигнати резултати:
Александар Цветковски 1 место
Ема Котевска 2 место
Марко Чиплакоски 3 место.
Учениците продолжуваат на државен натпревар.
Учениците Александар Цветковски и Марко Чиплакоски исто така земаа учество и на натпреварот во изразно читање, a ученикот Александар Цветковски се пласираше во финалето, кое ќе се одржи на 1.04.2023 година.

Општински натпревар по биологија и природни науки

Резултати од Општинскиот натпревар по Природни науки за IV, V и VI одделение одржан на 10.03.2023 година.

IV одделение
 • 1 место: Јована Блажевска, ментор: Снежана Петреска, Јана Колевска, ментор: Билјана Колевска, Лина Митева, ментор: Билјана Колевска
 • 2 место: Васили Кацхински ментор Мирјана Смилевска, Сара Пановска ментор Билјана Колевска, Никола Размовски ментор: Снежана Петреска, Ангел Стевков ментор: Славица Стојановска
 • 3 место:  Мина Додевска ментор: Жанета Митревска, Тео Илиевски – ментор: Жанета Митревска, Никола Георгиевски ментор: Жанета Митревска, Ведран Ацковски ментор: Мирјана Смилевска, Ивана Илиевска ментор:Снежана Петреска, Калин Наунов ментор:Снежана Петреска, Илина Антовска ментор: Билјана Колевска, Дина Цекова ментор:Лилјана Вурмеска, Лука Стошевски ментор: Лилјана Вурмеска, Јована Илиевска ментор: Лилјана Вурмеска, Михаела Ристовска ментор: Лилјана Вурмеска
 • пофалница: Теодор Добковски -Жанета Митревска, Михаил Ацески – Славица Стојановска
 V одделение – ментор Мартина Неделковска
 • 1 место: Јаков Несторовски V-1, Сара Богатинова V-3, Доминика Иванов V-3,  Ива Котевска V-1
 • 2 место: Филип Цоковски V-4, Теофил Сачкарски V-4, Филип Трифунов V-5, Војдан Ѓоѓиевски V-2, Ведран Салџиевски V-4, Стефан Радевски V-2, Кирјана Димитровска V-3
 • 3 место: Дамјан Сековски V-2, Јована Радосављев V-1, Филип Панајотов V-5, Калина Миленковски V-5
 • пофалница: Бојана Крстева V-6,  Борис Крстев V-6
VI одделение – ментор Весна Јорданова
 • 1 место: Милан Здравковски VI-1
 • 2 место: Ана Станчева VI-1, Ангелина Митрева VI-2, Калина Поповска VI-2
 • 3 место: Нина Панчевска VI-2, Лина Соколова VI-2, Софија Ристиќ VI-3, Бранкица Павловска VI-6
 • пофалница:Теодора Алексова VI-2
Резултати од Општинскиот натпревар по Биологија за VII, VIII и IX одделение одржан на 10.03.2023 година.
VII одделение – ментор Донка Митева
 • 1 место: Никола Зорески VII-1
 • 2 место: Ведран Николиќ VII-4, Павел Зафировски VII-3, Aна Цијевска VII-1, Софија Нинеска VII-5, Филип Горгијев VII-1, Дејана Стојменовиќ VII-1, Лука Костадиноски VII-3
 • 3 место: Никола Делиниколов VII-1, Арсен Секуловски VII-1, Сара Драгниќ VII-5
 • пофалница: Марија Кузмановска VII-1, Игор Димоски VII-5, Ива Камова VII-4, Теодора Маневска VII-2, Марко Петровски VII-2
VIII одделение – ментор Донка Митева
 • 1 место: Aлександар Цветковски VIII-1
 • 3 место: Mарко Панчевски VIII-4, Дарија Митровска VIII-3, Гаврил Азманов VIII-2, Дамјан Кузмановски VIII-4, Константин Брајаноски VIII-5, Анастасиа Шеретова VIII-5, Магдалена Ночевска VIII-3, Александра Митеска VIII-3
 • пофалница: Вероника Илијевска Тосковска VIII-6, Исидора Павловска VIII-3, Виктор Мисаиловски VIII-1,  Лука Анастасов VIII-1,  Максим Велкоски VIII-5, Олег Петрoвски VIII-2
IX одделение – ментор Весна Јорданова и Мартина Неделковска
 • 1 место: Ана Радеска IX-2
 • 2 место:Марко Колевски IX-6, Ива Бошеска IX-2, Мила Јованоска IX-1
 • 3 место: Лина Крстеска IX-4
 • пофалница: Драгана Кимова IX-4, Елена Блажева IX-4

Регионален натпревар по математика 

Резултати регионален математика корегиран

Општински натпревари по англиски јазик

На 18.03.2023 година се одржа Општинскиот натпревар по англиски јазик. Учениците ги освоија следните резултати:

V одд
Наставник-ментор: Маја Тенев
2 место - Андреа Гривчевска (V-4 одд)
3 место - Филип Панајотов (V-5 одд)
VI одд
Наставник-ментор: Љубица Ружинска
2 место – Тео Велески (VI-5 одд)
3 место – Доротеа Барбурова (VI-3 одд)
VII одд
Наставник-ментор: Оливера Доновски
2 место – Мила Зарлинова (VII-2 одд)
3 место – Павел Зафировски (VII-3 одд)
VIII одд
Наставник-ментор: Мирослава Павлова-Аневска
2 место – Ведран Неделковски (VIII-5 одд)
2 место – Михаил Мицковски (VIII-5 одд)
IX одд
Наставник-ментор: Морфа Петровска
2 место – Ева Георгиевска (IX-3 одд)
учество – Неда Митрева (IX-2 одд)

Училишни натпревари по англиски јазик

Во месец февруари 2023 година се одржаа училишните натпревари по англиски јазик. Учениците ги освоија следните резултати:

V одд
Наставник-ментор: Маја Тенев
1 место – Андреа Гривчевска (V-4 одд)
2 место – Филип Панајотов (V-5 одд)
3 место – Нина Спасевска (V-4 одд)
VI одд
Наставник-ментор: Љубица Ружинска
1 место – Тео Велески (VI-5 одд)
2 место – Доротеа Барбурова (VI-3 одд)
3 место – Андреј Тошевски (VI-5 одд)
VII одд
Наставник-ментор: Оливера Доновски
1 место – Мила Зарлинова (VII-2 одд)
2 место – Павел Зафировски (VII-3 одд)
3 место – Сара Драгниќ (VII-5 одд)
VIII одд
Наставник-ментор: Мирослава Павлова-Аневска
1 место – Ведран Неделковски (VIII-5 одд)
2 место – Михаил Мицковски (VIII-5 одд)
3 место – Марко Дичовски (VIII-4 одд)
IX одд
Наставник-ментор: Морфа Петровска
1 место – Ева Георгиевска (IX-3 одд)
2 место – Ива Бошеска (IX-2 одд)
3 место – Неда Митрева (IX-2 одд)

Училишен натпревар по математика за III одделение

IMG-8aa8ad4c5ba9ee3f792c81e9980d9fb5-V

Општински натпревар по математика

Резултати општински математика